Як правильно вибрати насосну станцію для глибоких свердловин

Як правильно вибрати насосну станцію для глибоких свердловин - 1 28 травня 2020

Для якісної і безперебійної доставки води в приватний будинок, встановлюють насосні станції. Однак, на ринку представлена ​​величезна кількість різних моделей. Як не помилитися у виборі і підібрати відповідний вам варіант - про це далі в статті.

Насосна станція має два основних вузла: електронасос і гідроакумулятор. У зв'язку з цим, вибір ускладнюється, адже в порівнянні зі звичайним насосом, тут потрібно враховувати більшу кількість різних факторів. Тому ніколи не поспішайте з покупкою першої ж моделі, а також не поспішайте брати те, що нав'язує продавець. В першу чергу необхідно врахувати всі чинники, що впливають на роботу і навантаження станції вдома. Це не дешева покупка, яка повинна служити довгі роки і забезпечувати водою весь будинок: від ванної кімнати і кухні, до пральної машини і опалення.

Свердловина

свердловина для насосної станції

Першим і найголовнішим чинником є ​​глибина водозабірної точки і її відстань від будинку.

Глибина всмоктування - одна з найважливіших характеристик насосної станції. Даний параметр залежить від ступеня розрідження, де 1 атм ~ 10 метрам вертикального стовпа води. Однак, необхідно враховувати присутність кисню в воді, тому співвідношення не приймається за ідеальне, що і призводить до того, що більшість виробників пише максимальну глибину всмоктування від 7 до 9 метрів.

Рекомендуємо ніколи не брати насос впритул, краще завжди мати невеликий запас потужності, щоб запобігти різним обставини. Так, на приклад, влітку колодязь може мліти.

У ситуаціях, коли будинок знаходиться на досить великій відстані від свердловини, краще встановити господарське приміщення з насосною станцією на ділянці, в безпосередній близькості до водозабору.

насосна станція для будинку

Необхідна кількість води. Це другий чинник, який враховують при підборі насосної станції. Необхідно провести розрахунок, виходячи з якого визначається: скільки людина живе в будинку і який обсяг води вони будуть використовувати. Порахуйте кількість точок для води. Також пам'ятайте, що деякі з них можуть використовуватися одночасно. Чес більше потреб і жителів - тим більший обсяг гідроакумулятора необхідний. Наприклад: в будинку проживає двоє дорослих і одна дитина; є душ, змішувач на кухні, унітаз і пральна машина. Для такої сім'ї обсягу в 24-28 літрів буде більш ніж достатньо.

Швидкість наповнення бака безпосередньо залежить від потужності електродвигуна в насосній станції. Так, модель на 500 Вт може забезпечити продуктивність в 50 літрів в хвилину. Чим більше продуктивність у насоса - тим ширшими бак встановлюють.

Стандартним варіантом для сім'ї з 4 осіб вважається електродвигун потужністю в 500 Вт і гідроакумулятором на 24 літра. Таким чином будинок буде забезпечений 4000 літрів води на годину.

Захист обладнання. Не варто економити на цьому параметрі, адже чим вище ступінь захисту у станції - тим більше вона вам прослужить. Дивіться моделі із захистом від перегріву, а також від попадання пилу і бризок води на електрокомпоненти.

Купити насосну станцію ви можете онлайн в інтернет-магазині сантехніки Сантехдеталь. Чи не можете визначитися? Не виходить розрахувати необхідну потужність насоса? Зателефонуйте нам на гарячу лінію! Досвідчені менеджери із задоволенням допоможуть вам зробити правильний вибір. Перш, ніж робити замовлення, обов'язково проведіть всі розрахунки.