Навіщо використовувати герметик у ванній кімнаті?

Навіщо використовувати герметик у ванній кімнаті? - 1 27 березня 2020

Такий будівельний матеріал, як герметик, має широке застосування. Ванна кімната не є винятком. Він дозволяє надійно і надовго герметизувати стикові з'єднання, наприклад: між ванною і плиткою, або душовою кабіною і плиткою, унітазом і підлогою, стіною і умивальником, і т.д.

Герметик для ванної - це матеріал, який поставляється, як правило, в тюбиках для ручного використання або під пістолет. Вязкотекучее речовина, на основі силікону, акрилу, або поліуретану. Також в дані герметики додають антигрибкові речовини.

Основні місця застосування герметика у ванній кімнаті

Для герметизації між стіною з плиткою та ванної / душовою кабіною. Зазвичай, завжди використовують герметик в місцях стиків даних сантехнічних пристроїв. Це потрібно для того, щоб вода не стікала під них, адже, як правило, доступу туди немає, або він вкрай обмежений. А це означає, що і прибирати воду, що скупчилася буде складно або неможливо. Внаслідок чого під ванною або гідробоксом буде утворюватися грибок.

Ще одним місцем, де можна застосувати герметик у ванній - для наклеювання настінної плитки на цегляну, бетонну, пластикову, металеву, гіпсокартонну поверхню. Його необхідно наносити по периметру і діагоналі плитки, після чого міцно притиснути до місця наклеювання.

Герметик володіє якісними властивостями, що клеять. Завдяки чому його, також, застосовують і для ущільнення сантехнічних з'єднання. Каналізаційних труб, щілин в душових кабінках, зазорів.

герметик нанесення

Різновиди герметиків для ванної

Для виготовлення даної речовини використовують різні матеріали. Однак, можна виділити три з них, на основі яких герметик користується найбільшим попитом:

Акриловий герметик

Повністю безпечний, тому що в його склад не входять токсичні речовини. Відрізняється хорошою зв'язкою з металом, склом, цеглою, бетоном, деревом і його похідних. Щоб герметизація була максимально якісною, перед нанесенням необхідно обробити поверхню грунтовкою. Можна використовувати практично в будь-якому температурному діапазоні (від -20 до +80 ° С). Найдешевший вид герметика на ринку.

Після нанесення і висихання - склад твердне. Він не володіє хорошою еластичністю. Однак витримати вібраційні коливання зможе, головне, щоб амплітуда була високою.

До недоліку відносять той факт, що даний герметик може посприяти розвитку бактерій. А з часом він жовтіє.

акриловий герметик

Силіконовий водостійкий герметик

Найпопулярніший герметизирующий матеріал. Хоча і тут є відмінність за способом виготовлення. Є кислотний - він більш простий, тому дешевий. Він має різкий і неприємний запах до тих пір, поки не затвердіє, тому застосовувати його в закритих приміщеннях не рекомендується. Чи не застосовується для зв'язки з металевими поверхнями, тому що відразу ж після нанесення, починається процес окислення.

Другий варіант - проводиться з нейтральними складами. Вони не взаємодіють з металами, що і призводить до більш широкого використання. Такий матеріал називається санітарним герметиком для ванни. Він має підвищену стійкість до виникнення, розмноженню і впливу грибка, цвілі, бактерій.

Має високу клеїть. Завдяки чому застосовується при монтажі умивальників, унітазів, ванн, душових кабін. Після висихання він залишається досить еластичним, що дозволяє йому не руйнуватися при коливаннях.

силіконовий герметик нанесення

Поліуретановий герметик

Даний склад застосовується для з'єднань практичних будь-яких матеріалів. Винятком є ​​пластик. Він має хорошу здатність, що клеїть і еластичність після висихання.

Даний герметик відмінно підійде для герметизації плитки і умивальника, сталевий або чавунної ванни, душової кабіни з металевим каркасом, унітазом. Однак, для акриловий ванни і душової кабіни з пластика, це не найкращий вид герметика.

Він не має запаху, однак, він найдорожчий з усіх перерахованих.

Купити герметик на будь-який з основ ви можете в нашому інтернет-магазині сантехніки Сантехдеталь. Замовити з доставкою по всій Україні в один клік. Це швидко і зручно.