Інструкція по установки унітазу: цікаві факти

Інструкція по установки унітазу: цікаві факти - 1 27 березня 2020

Ремонт санвузла вимагає ретельного і відповідального підходу. Адже тут присутній як вода, так і каналізація. Неправильна установка одного з вузлів може привести до неприємних наслідків. У зв'язку з цим, як правило, ми звертаємося до послуг сантехніків. Однак, таку роботу, як установка унітазу, можна зробити і самостійно. Головне тільки розібратися, як же правильно його монтувати, враховуючи особливості конструкції певної моделі і специфіки приміщення.

Відмінності унітазів по типу установки

Дані гігієнічні чаші розрізняють за типом монтажу. Вони можуть бути:

  • підлоговий;
  • підвісний;
  • приставних;
  • внутрипідложні.

Підвісний унітаз кріпиться на двох шпильках, які, в свою чергу, з'єднані з металевим каркасом (інсталяція). Даний каркас з усіма комунікаціями зашивається і ховається. Це підвищує естетичність, виглядає сучасно і стильно. Однак, установка підвісного унітазу є досить складною і дорогою. Також, дуже проблематична в обслуговуванні.

установка підвісного унітазуустановка приставного унітазу

Приставний монтується за тим же принципом, тільки кріпиться до підлоги, а не стіни. Бачок і інші комунікації, все також ховаються в стіні.

В середині підлоги пристрої поміщаються, як можна зрозуміти з їх назви, всередину статі. Найчастіше їх можна зустріти в громадських місцях.

Найбільш практичним і популярним, на сьогоднішній день, є унітаз підлоговий. Він, в порівнянні з іншими, досить простий в установці і обслуговуванні. Все завдяки зручному розташуванню бачка (в задній частині чаші), а також підводу води і каналізаційного випуску.

Підготовка до встановлення унітазу самостійно

Отже, якщо ви зважилися до монтажу унітазу своїми руками, вам необхідно підготувати, такі інструменти:

  • перфоратор і свердла по бетону;
  • розвідний ключ;
  • молоток;
  • гумовий шпатель.

Також необхідно придбати деякі матеріали:

  • шаровий кран;
  • гнучкий шланг для підведення холодної води;
  • фум-стрічка;
  • герметик;
  • фанова труба або гофра;
  • цементно-піщаний розчин.

установка унітазу

Установка підлогового унітазу

Буває три способи монтажу унітазу на підлогу: на дерев'яну основу, на дюбеля, на клей.

Найбільш поширеним і простим варіантом, є монтаж на дюбелі. Таким способом унітаз встановлюється на будь-який рівний і тверду підлогу. Спершу розмічається точне місце, де буде стояти сантехнічний виріб, перфоратором робиться два отвори під кріплення унітазу до підлоги. Після чого він встановлюється і кріпиться дюбелями до підлоги.

На клей принцип схожий, тільки використовуються сильні клеять пристрої, такі як: епоксидна смола, рідкий герметик або силіконовий клей. Щоб розмітити місце установки унітазу, його ніжку обводять по контуру. Це місце очищають від пилу і знежирюють. Клей наноситься по контуру і на підставу ніжки, після чого ставиться на розмічене місце і сильно притискається до підлоги. Рекомендується не використовувати унітаз протягом наступних 12 годин.

Випуск приєднують до каналізаційного виходу, за допомогою гофри або фанової труби. Щоб з'єднання були більш щільними і надійними, використовують герметик і / або гумки ущільнювачів.

Подача холодної води подається через спеціальний гнучкий шланг. Накручується шаровий кран, для можливого відключення води. Безпосередньо з унітазом шланг прикріплюється за допомогою нарізного сполучення. Головний нюанс: правильно розраховуйте довжину шланга. Унітази бувають з нижнім і бічним підключенням, причому як з лівого, так і з правого боку, враховуйте ці нюанси перед монтажем.

Купити і замовити таку сантехніку як унітаз, а також, все необхідне для його установки, в нашому інтернет-магазині сантехніки Сантехдеталь.