Огляд кращих бойлерів, типи конструкцій

Огляд кращих бойлерів, типи конструкцій - 1 27 березня 2020

Коли мова заходить про комфортні умови життя будинку, мимоволі замислюєшся про гарячу воду. На жаль, централізоване водопостачання частенько дає збої, що призводить до відключення теплої води. Для вирішення таких проблем і був придуманий бойлер. Він дозволяє мати доступ до гарячої води в будь-який час доби. У даній статті, ми розглянемо які моделі, представлені на ринку можна виділити і чому.

Пристрій накопичувальних водонагрівачів

Для початку, давайте розглянемо, як взагалі влаштовані ці бойлери. Кілька століть тому вже були водонагрівачі, тоді пар виступав нагрівальним елементом. На сьогодні ж, прогрес зробив крок далеко вперед і тепер, для накопичення гарячої води використовують металеві ємності, і Тени в вигляді нагрівальних елементів.устройство бойлера

В принципі, правильно підібрати модель бойлера не складно, достатньо лише ознайомитися з тим, як він працює і з пропозиціями на ринку.

В першу чергу визначитеся, який обсяг накопичувальної ємності вам необхідний. Скільки людей буде користуватися гарячою водою одночасно? Для яких завдань вона потрібна в принципі? Для душу або ванни, для миття посуду або рук, а може все і відразу?

Якщо коротко, то бойлер працює за таким принципом: відбувається забір води, після чого починається підігрів. Далі, в процесі експлуатації холодна вода витісняє гарячу, а нова рідина підігрівається до заданої температури.

Відмінності бойлерів за формою

Так склалося, що при розмові про бойлері, більшість відразу уявляє собі циліндричну ємність. Однак, існують ще й моделі в формі: квадрата, плоскі. А також, не тільки з вертикальною установкою, але і горизонтальній.

Як правильно розмістити бойлер? Це залежить від розміщення нагрівального елементу всередині бака. В кінцевому підсумку, після монтажу, ТЕН повинен бути розташований в нижній частині води. Це дозволить правильно і якісно нагрівати воду. Виробники завжди вказують в якому становищі повинен бути встановлений агрегат. Не варто нехтувати цим і краще слідувати строго по інструкції.

Ємнісні водонагрівачі від Atlantic

Дана французька компанія є одним з лідерів у своїй сфері. Вони демонструють новітні розробки, при цьому продаючи свою продукцію за цілком доступними цінами.

Баки виготовляються зі сталі і покриваються емаллю. Всередину поміщається магнієвий анод - він надає додатковий захист від корозії, що дозволяє продовжити термін служби. Керамічні Тени поміщені в захисні колби, не даючи накипу обростати на нагрівальному елементі.

Ще одна цікава фішка бойлерів від Атлантик - це те, що ТЕНи в них розміщуються під кутом. Це дозволяє повісити водонагрівач як вертикально, так і горизонтально.

горизонтальний бойлер

Бойлери від TESY

Виробник - Болгарія. Відрізняються цікавим дизайном і широким модельним рядом. Водонагрівачі TESY розробляються за власними технологіями. Це порівняно молода, але відмінно показує себе на ринку компанія.

бойлер інтер'єр

Купити бойлер ви можете в інтернет магазині сантехніки Сантехдеталь. Ми завжди ретельно відбираємо те, що продаємо. Тому у нас найякісніші моделі від кращих світових виробників. Замовити з доставкою по всій Україні ви можете вже сьогодні.