Різновиди раковин для ванної кімнати і їх вибір

Різновиди раковин для ванної кімнати і їх вибір - 1 29 травня 2020

Раковина - це невід'ємна частина інтер'єру ванної кімнати. Це вкрай практична сантехнічна чаша, за допомогою якої ми миємо руки, вмивалися, чистимо зуби і багато іншого. Як правило, простір навколо даного вироби ретельно продумується. Адже близько умивальника, для зручності, має бути місце, або поличка для того, щоб скласти різну косметику і предмети гігієни. А знизу, популярним рішенням є установка тумбочки, зверху навпаки - дзеркала і поличок. Саме тому так важливо правильно підійти до вибору раковини.

Різниця за матеріалом виготовлення

Кераміка - найпопулярніші і поширені раковини, і, що немало важливо, за доступною ціною. Найдорожчі моделі виготовляються з порцеляни, а бюджетні - з фаянсу.

За керамічною раковиною досить просто доглядати, адже даний матеріал легко очищається за допомогою спеціальних миючих засобів.

Широкий асортимент моделей дозволяє вибрати варіант, що ідеально вписується в усіх ваших вподобань і інтер'єру.

Всі перераховані переваги підкріплюються гарною, доступною ціною.

умивальник для ванної кімнати

Пам'ятайте, що кераміка хоч і жорсткий, але досить крихкий матеріал. Тому варто з обережністю його експлуатувати. В іншому випадку ви будете спостерігати різні відколи, подряпини і тріщини. При належному догляді і дбайливе використання - умивальник буде служити вам довгі роки.

Камінь - на ринку є як штучні, так і натуральні. Графитовая або мармурова раковина виглядає дуже красиво, але і ціна буде не кожному доступна. Тому і придумали робити імітацію каменю. Такі вироби практично не відрізняються зовні, проте коштують значно дешевше.

Кам'яні умивальники легко ремонтуються. З'явився відкол, подряпина або потертість? Не біда! Все це можна виправити за допомогою спеціальних ремонтних засобів.

Такі вироби легко вписуються в сучасний дизайн, відмінно виглядають в поєднанні зі стільницею. А багата палітра кольорів тільки посприяє цьому.

Довговічні - камінь, як натуральний, так і штучний є досить надійним матеріалом, який служить довгі роки.

умивальник у ванній

Види раковин

  • Умивальник на тумбу - завжди користувалися популярністю, зважаючи на практичності і доступної ціни.
  • Накладні чаші - сучасний і стильний вигляд раковини. Вони встановлюються прямо на стільницю, часто імітуючи чашу. Хоча моделі бувають найрізноманітніші: від маленьких круглих і овальних чаш, до великих і прямокутних виробів.
  • Врізні в стільницю - встановлюються за типом мийок на кухні, просто врізаються в стільницю. Виглядає стильно і ефектно.
  • Підвісні - такі моделі монтуються безпосередньо на стіну. Комунікації, як правило, приховують декоративним п'єдесталом, який імітує ніжку. Або встановлюють гарний металевий сифон, таким чином раковина виходить «паряться» над землею.

Купити раковину для ванної кімнати ви можете в інтернет-магазині сантехніки Сантехдеталь. Замовляйте всю необхідну сантехніку з доставкою додому у нас на сайті!