Поради щодо вибору автоматичного поливу

Поради щодо вибору автоматичного поливу - 1 29 травня 2020

У літній період дачникам необхідно подбати про своєчасне поливі всіх рослин. Раніше це робилося, в основному, за допомогою відер і лійок, що було досить непростим заняттям. Зараз же, час не стоїть на місці і в нашому розпорядженні з'явилася така чудова система, як автоматичний полив.

Автоматичний полив - це комплекс обладнання і налаштувань, які здійснюють зрошення всіх рослин автоматично, без участі людини. Досить лише зробити налаштування і налагодження, задавши таймер, умови і безліч інших нюансів, щоб забезпечити максимально якісне автоматичне зрошення. Існує два види автополива - це крапельне зрошення і дощування. Кожен з них має свої плюси і мінуси. Який необхідно вибрати саме вам? Читайте далі в статті.

Крапельне зрошення

В першу чергу - це економне рішення. Такий вид поливу досить дбайливо витрачає воду, за рахунок чого ви економите на розтратах. Головна робоча особливість крапельного поливу полягає в тому, що їх встановлюють таким чином, щоб вода надходила прямо під корінь рослини. В яких випадках підійде крапельне зрошення:

  • У разі, коли об'єктом поливу є рослина, яка погано переносить вологе повітря. Наприклад, перець не любить полив дощуванням, під ним він починає загнивати.
  • На ділянках з перепадами. Часто буває, що територія, на якій знаходяться рослини має нерівномірний рельєф. Використовуючи в такому випадку полив дощуванням, вода буде йти вниз, внаслідок чого полив буде не рівномірним. Крапельна система поливу дозволяє рівномірно і без зайвих зусиль виробляти зрошення всіх рослин на ділянці з нерівностями.
  • Для городів. По-перше, за рахунок того, що вода подається під корінь рослини, на городі НЕ буде бруду. По-друге, при такому поливі у бур'янів буде недостатньо вологи для зростання.
  • Система крапельного автополива досить проста в монтажі та використанні.

автополив

Зрошення дощуванням

Це універсальне рішення, адже автополив дощуванням підходить для безлічі різних ділянок зі своїми особливостями. Під час поливу відбувається імітація природного дощу. Такий спосіб має ряд переваг, однак перед тим, як вдатися саме до його використання, варто ознайомитися з тим, в яких випадках він краще підходить, а в яких ні:

  • Дощування підходить і є необхідним для тих рослин, які потребують не тільки вологий грунт, але і вологе повітря. Даний вид зрошення влаштований таким чином, що він зволожує як землю, так і найближчий шар повітря над нею. Тим самим дощування сприяє зростанню таких культур, яким необхідні саме такі умови.
  • Дощування добре справляється на ділянках, розташованих в сухих, запилених регіонах.
  • Також даний вид автополива відмінно підходить для охоплення великих територій. Тим самим ви зможете заощадити на обладнанні.

система автополива

Важливим моментом для обох видів автоматичного поливу є чистота води. Вони досить чутливі до цього фактору. Якщо використовувати забруднену воду, то система може досить швидко засмітитися і вийти з ладу. Тому рекомендуємо до систем автополиву купувати фільтри, а також регулярно їх замінювати.

Тепер ви знаєте яка відмінність між автоматичним поливом дощуванням і автоматичною системою зрошення, а також ситуації, в яких краще вдатися до одного з них.

Переходьте в каталог нашого інтернет-магазину сантехніки Сантехдеталь, вибирайте все необхідне і купуйте! Замовляючи у нас, ви економите не тільки гроші, але і час!