Як вибрати бойлер в 2020 році?

Як вибрати бойлер в 2020 році? - 1 27 березня 2020

У наш час складно обійтися без гарячої води в будинку. Але, на жаль, часом, її відключають, або вона просто відсутня. Для вирішення даної проблеми люди придумали таке пристосування як бойлер. Завдяки йому, у нас є можливість користуватися теплою водою на постійній основі. На сьогоднішній день, на ринку сантехніки є великий вибір водонагрівачів від різних виробників. Зважаючи на це, актуальним стає питання, а як, власне, вибрати бойлер в 2020 році? Про це читайте далі.

Бойлер - це накопичувальна ємність, яка працює від електроживлення. Він нагріває воду і підтримує температуру води на встановленій температурі.

Якого обсягу буде достатньо?

Такий параметр, як літраж, є одним з найважливіших, при виборі водонагрівача. Адже від нього безпосередньо залежить безліч параметрів: від комфорту до економічності.

В першу чергу, необхідно відповісти на питання «де мені необхідно нагрівати воду?». Також, важливо встановити, яка кількість людей буде користуватися гарячою водою.

  1. Бойлер для миття рук і посуду. Для таких завдань буде досить ємності на 10-15 літрів. Такі водонагрівачі мають досить компактний розмір, для установки під раковиною або в якому-небудь шафі. Звертайте увагу на виходи патрубків, вони можуть бути як зверху, так і знизу.
  2. 30-ти літровий. Такого обсягу буде цілком достатньо для прийняття душу однією людиною. Тому моделі на 30 літрів, як правило, встановлюють люди, які живуть самі.
  3. Ви сімейна пара? Тоді подумайте про 50-ти, 75-ти або 80-ти літровому водонагрівачі. Такого обсягу буде достатньо для одночасного прийняття душу і миття посуду на кухні.
  4. Сім'ям з дітьми рекомендуємо брати 100 літровий бойлер. Він відмінно впорається з усіма завданнями.
  5. Більш об'ємні варіанти, як правило, ставлять в приватних будинках, особливо, якщо в будинку живе від 5 і більше осіб.

бойлер в ванную

Вибір бойлера по нагрівального елементу

Нагрівальний елемент, також вкрай важливий при виборі водонагрівача. На ринку існують моделі з двома варіантами:

  1. «Мокрий» ТЕН. Принцип роботи схожий зі звичайним кип'ятильником. Він встановлений всередині бака і занурюється в воду. Однак, з часом починає обростати накипом. У зв'язку з цим ТЕН буде гріти гірше, витрата електроенергії виросте, в результаті ці наслідки призведуть до банального перегорання нагрівального елементу.

Щоб уникнути цих проблем, необхідно проводити техобслуговування раз на півроку. Діставати ТЕН і чистити від накипу.

  1. «Сухий» ТЕН. Той же нагрівальний елемент, але він має додатковий захист. Встановлюється в спеціальний кожух, або колбу. Таким чином ТЕН не контактує з водою в принципі. За рахунок цього служить він довше.

Однак, варто пам'ятати про те, що дані ТЕНи на порядок дорожче «мокрих».

мокрий тен

Матеріал бака

Від даного параметра, багато в чому залежить термін служби бойлера.

Баки з нержавіючої сталі не схильні до корозії. Все завдяки вмісту хрому в складі даного матеріалу. Однак є один недолік: при виготовленні баків застосовується зварювання. Через нагрівання, частки в місцях зварювання нагріваються і випаровуються, що з часом призводить до протікання.

Баки зі сталі з емалевим покриттям менш схильні до до протікання. Все тому, що спершу бак варять, а після чого повністю розкривають емаллю. Однак, вони більш схильні до корозії.

При виборі бака, в першу чергу, дивіться на гарантію від виробника, чим вона більша, тим, відповідно краще.

Також будьте уважні і дивіться, щоб в баку був магнієвий анод. Це витратний матеріал, який випаровується, захищаючи матеріал від корозії.

бойлер в інтер'єрі

Тепер ви знаєте на що необхідно звертати увагу, щоб купити якісний водонагрівач на довгі роки. Замовити бойлер з доставкою по Україні ви можете, не виходячи з дому, за допомогою нашого інтернет-магазину сантехніки Сантехдеталь. А якщо у вас виникли будь-які питання, то завжди можна зателефонувати на нашу гарячу лінію. Наші менеджери допоможуть вам підібрати найкращий варіант саме для вас!