Конструкція біде і його призначення

Конструкція біде і його призначення - 1 27 березня 2020

Дотримання особистої гігієни завжди мало високе значення. У Європі, для полегшення прийняття процедур з цього питання, вже давно використовують біде. У нас же, це пристосування зустрічається значно рідше, а людей, які знають як їм користуватися і поготів. Ми думаємо, що саме це і стало причиною низької популярності даного елемента ванної кімнати. Постараємося посприяти розвитку попиту біде, адже воно дозволяє приймати гігієнічні процедури набагато комфортніше і приємніше.

Які ж бувають біде і чим вони відрізняються

Візуально, біде практично не відрізняється від звичайного унітазу, однак відмінності все ж присутні. Чаша біде не має бачка, також, безпосередньо на ній або поруч в стіні, монтується змішувач. Але навіть тут є деякі відмінності одних моделей від інших.

Відмінність за способом монтажу:

  1. Підлоговий. Монтаж такого пристрою практично не відрізняється від унітазу. Кріплення висвердлюють в підлогу, випуск знаходиться в нижній задній частині, а подача води ближче до верху. Тільки, на відміну від унітазу, необхідне підведення не тільки гарячої, а й холодної води. Даний спосіб монтажу вкрай простий і є дешевше наступного.
  2. Підвісна. Такий вид біде відрізняється тим, що він знаходиться в підвішеному стані, не торкаючись землі. Кріпиться він до стіни на спеціальний каркас, який попередньо зашивається так, щоб його не було видно. Те ж саме стосується і каналізації, і труб. Всі комунікації залишаються заховані за стіною. Такий варіант виглядає набагато красивіше і сучасніше. Однак і ціна буде вище.

підвісне біде підлоговий біде

Як правило, біде встановлюють в безпосередній близькості до унітазу, адже найчастіше його використовують саме після справления природних потреб, а далеко «перестрибувати» між ними не зовсім зручно.

Також, невід'ємною частиною біде є змішувач. Відзначимо, що, як правило, підлогові моделі поставляються в комплекті з усіма необхідними деталями, в тому числі і змішувачем з кранами. Підвісні ж, зазвичай, збираються окремо і всі необхідно докуповувати.

Відмінність по розташуванню змішувача:

  1. Зовнішній. Це більш стандартний і звичний варіант. Змішувач встановлюється в спеціальний отвір зверху біде, по типу як на раковинах. Або врізається в стіну, відразу над чашею.
  2. Внутрішній. У такому варіанті вода йде з самої чаші і спрямована вгору.

змішувач для біде

Що зручніше - вирішувати вам. Напишемо тільки про те, що якщо застосування планується стандартне, то і звернеться краще до стандартного варіанту розміщення змішувача. У такому випадку і регулювати температуру з напором води простіше, а також можна більш гнучко спрямовувати струмінь.

Якщо просто немає місця для біде

Як не старайся, а викроїти шматочок простору для гігієнічної чаші ніяк не виходить? Для вас є відмінне рішення! І, до речі кажучи, їх кілька:

  1. Унітаз з функцією біде. Такий комбінований унітаз зможе виконувати відразу кілька завдань. Сходили в туалет і відразу, в тому ж місці, приймаєте гігієнічні процедури. Для такого унітазу необхідно, само собою, додатково підводити гарячу воду.
  2. Сидіння-біде. Візуально практично не відрізняється від звичайного сидіння для унітазу. Однак, збоку, як правило, виведена панель або пульт управління. За допомогою якого можна гнучко налаштувати температуру, потік і ще безліч різних функцій, залежить від самого сидіння.
  3. Гігієнічний душ. Це окремий змішувач, який також може встановлюватися і для звичайного біде. Зовні схожий на лійку для душа, також з гнучким шлангом, але сама лійка дещо менше. Є варіанти врізні, а є ті, які встановлюються безпосередньо на задній частині унітазу, перед бачком.

кришка для унітазу біде

Замовити біде з доставкою ви можете в інтенет магазині сантехніки Сантехдеталь. Здійснюємо доставку по всій Україні за найкоротші терміни.