Відмінності труб для внутрішньої і зовнішньої каналізації

Відмінності труб для внутрішньої і зовнішньої каналізації - 1 29 травня 2020

Ми живемо в той час, коли навколо нас збудовано безліч систем життєзабезпечення, завдяки яким жити значно легше і комфортніше. Каналізація не є винятком. Вона відповідає за відведення відходів від житлових приміщень, запобігає неприємні запахи, а також підтримує загальний екологічний добробут цілих міст.

Основним елементом каналізації є труби. Так як дану систему прокладають як всередині, так і зовні, існують труби для першого і другого застосування. Різниця по області застосування (внутрішнє, зовнішнє) було придумано виходячи з того, що в обох випадках потрібні певні технічні особливості, адже вони (труби) будуть піддаватися різним впливам.

Основні фактори, які впливають при виборі виду каналізаційних труб:

  • Температурні коливання. У приміщенні, як правило, температура знаходиться приблизно в одному режимі протягом усього року. На вулиці ж, це трохи інакше. Зі зміною пори року змінюється і температура. Тому труби для зовнішньої каналізації повинні витримувати температурні коливання від -40 до +40 градусів за Цельсієм.
  • Технологічні вібрації. На виробництвах, в цехах, заводах також прокладається каналізація. Не секрет, що дані приміщення часто піддаються різним вібраціям, рухам, фізичним коливань. Тому труби, які будуть застосовуватися в таких місцях повинні бути здатні витримувати ці навантаження.
  • Місце монтажу. Це може бути доступне місце для обслуговування, ремонту та заміни. У таких випадках не обов'язково сильно вкладатися, адже завжди можна все виправити. Але в більшості випадків труби «ховаються» »в стінах, підлогах. У таких випадках намагаються застосовувати більш дорогі, надійні і довговічні вироби, щоб забути про їхнє існування на десятки років.
  • Пропускна здатність. Перед установкою каналізації здійснюються розрахунки по середній кількості відходів поділена на час. Виходячи з цього з'ясовується необхідна пропускна здатність для труб в певному місці.

Внутрішня каналізація

труби для зовнішньої каналізації

Труби для внутрішньої каналізації виготовляють в сірому кольорі. Це одне або двошарові виробів з поліпропілену. Вони стійкі до високих температур. Стикуються за допомогою різних фітингів, також на стиках використовують гумові манжети, що підвищує зчеплення і герметичність з'єднання.

Зовнішня каналізація

Виготовляються в помаранчевому кольорі. Труби для зовнішньої каналізації повинні бути стійкі до різних агресивних і складних умов:

  • стійкість до фізичних навантажень, адже не секрет, що в більшості випадків зовнішню каналізацію закопують;
  • коливання температур від -40 до +40;
  • до різних фізичних пошкоджень.

Щоб забезпечити стійкість до перерахованих вище факторів, зовнішні каналізаційні труби виготовляють декількох шарів ПВХ. Їх стикування виробляють до упора, не залишаючи зазору для розширення, як у випадку з внутрішніми.

Інтернет-магазин сантехніки Сантехдеталь представляє широкий асортимент каналізаційних труб, як для зовнішнього водопроводу, так і для внутрішнього. Представлені різні виробники, завдяки чому ви завжди зможете відчувати себе комфортно зі своїм бюджетом. Купити труби онлайн за допомогою нашого сайту дуже просто! Якщо у вас є які-небудь сумніви або питання по замовленню, то телефонуйте на гарячу лінію за вказаними номерами, закріплених вгорі сайту.