ПНД-фітинги: переваги і недоліки

ПНД-фітинги: переваги і недоліки - 1 29 травня 2020

ПНД-з'єднання для поліетиленових труб набирають все більшої популярності. Але що ж сприяє стрімкому зростанню попиту на дану різновид сантехніки? З цієї статті ви дізнаєтеся про особливості, плюси і мінуси фітингів для поліетиленових труб.

Переваги:

  1. Фізичні властивості. ПНД фітинги виготовляються зі спеціального поліетилену, під низьким тиском і високою щільністю. За рахунок цього вони мають високу стійкість до хімічних і фізичних дій різного ступеня, причому незалежно того, звідки вони будуть, зсередини або ззовні системи. Такий поліетилен є максимально зносостійким, завдяки чому вся система залишається захищеною від непередбачених руйнувань. Виробники ПНД фітингів дають гарантію якості на 10 років. Однак, на досвіді цей термін значно вище! Завдяки поліетиленовим фітингів ви отримаєте недорогий трубопровід, який буде служити довгі роки, не вимагаючи при цьому обслуговування і ремонту!
  2. Універсальність. Поліетиленові фітинги низького тиску є відмінним рішенням для транспортування як неагресивних речовин, так і хімічних. Все тому, що склад даного матеріалу є інертним по відношенню до агресивних властивостей хімічних середовищ. І навіть перепади температур всередині магістралей і в місцях з'єднань не виведуть з ладу систему, і не призведуть до розгерметизації. Ще одним дуже важливим фактором є те, що поліетилен не схильний до ні окислення, ні іржі, ні розширенню від температур. Це стосується і пропускної здатності, з часом вона не зменшується.
  3. Монтаж. Установка дуже проста. Тут немає потреби зварювання, як у випадку з поліпропіленовими трубами. Не потрібно викликати сантехніка, все можна зробити самому. Досить лише придбати спеціальний ключ для з'єднання ПНД фітингів відповідного діаметру.
  4. Різновид діаметрів. Завдяки тому, що поліетиленові труби і фітинги можуть бути використані в безлічі різних середовищ, як в житлових приміщеннях, так і промислових, а також за рахунок великої різноманітності діаметрів, їх можна легко встановити практично скрізь.
  5. Вартість. Всі перераховані вище переваги відмінно підкріплюються тим фактом, що поліетиленові фітинги мають порівняно невисоку ціну. Звичайно, вартість варіюється в залежності від виробника, проте якщо брати середній результат, то це досить недорогий матеріал. Приплюсуйте до цього довговічність.

пнд фітинги

Яким би добрим не були ПНД фітинги, без недоліків тут, на жаль, не обійшлося:

  1. Максимальна робоча температура. Для водопроводу гарячого водопостачання поліетиленові труби не підходять, так як максимальна робоча температура, це +45 ° С. Про опалення навіть заїкатися немає сенсу.
  2. Безліч неякісних матеріалів. Йдеться, в основному, про підробки. Не секрет, що в кожній галузі знайдуться умільці, які будуть намагатися заробити на чужому бренд. Однак, купуючи в інтернет-магазині сантехніки Сантехдеталь ви можете не турбуватися про це. Адже у нас тільки перевірені постачальники від іменитих брендів з Європи, Азії та СНД.
  3. Недостатньо міцне з'єднання. Якщо захотіти, то можна вирвати трубу в місці з'єднання. Це може привести до досить сумних наслідків. Тому вкрай важливо проводити якісний монтаж, щоб бути впевненим, що труби не вирве і не відбудеться розгерметизації.

Підсумувавши, можна відзначити той факт, що переваги значно перевищують кількість недоліків. Тому ми можемо з упевненістю радити поліетиленові фітинги та труби. Купити все це можна в нашому інтернет-магазині сантехніки Сантехдеталь. Замовляйте з доставкою.