Переваги електричних рушникосушок - порівняння з моделями централізованого опалення

Переваги електричних рушникосушок - порівняння з моделями централізованого опалення - 1 29 травня 2020

Ті часи, коли полотенцесушитель був просто опалювальним приладом для сушки речей, далеко позаду. Сьогодні ж, даний виріб є невід'ємною частиною інтер'єру ванної кімнати. Разом зі зростанням попиту, виробники почали придумувати все більше і більше різних моделей, форм, кольорів. Завдяки чому, зараз сформувався досить великий вибір полотенцесушителей і кожен може вибрати те, що йому до душі.

Також, попит породив появу електричних полотенцесушителей. Їх встановлюють, як правило, тоді, коли водяний змонтувати немає можливості, але бувають і інші причини, пов'язані з їх перевагами:

  • Працюють саме тоді, коли вам потрібно. Одним з головних переваг, в порівнянні з водяними приладами, є повний контроль над пристроєм і можливість включати його, коли потрібно, і також вимикати;
  • живлення від електромережі, тому місце установки електрополотенцесушітеля абсолютно не прив'язане до місця і кімнаті, головне - мати розетку;
  • більшість моделей оснащується можливістю регулювати температуру нагрівання, що тільки додає зручності і гнучкості в експлуатації;
  • дані електричні прилади не будуть підтікати, ніколи;
  • простий монтаж. Немає необхідності організовувати окремий вихід води, встановлювати крани і т.д .;
  • величезний вибір різних моделей за формою, кольором, розміром.

електричні рушникосушки

Поради щодо вибору електрополотенцесушітеля

В першу чергу, необхідно визначитися з місцем, де він буде монтуватися. Це допоможе вибрати модель по потужності і розмірами.

Підключення до електромережі може бути реалізовано двома способами:

  1. Відкритий - іншими словами, підключення вилки приладу безпосередньо в розетку.
  2. Прихований - більш складний, але в наслідку більш естетичний і безпечний метод. Підключення проводиться безпосередньо провід до проводу і ховається в стіні під фінішним покриттям. Не рекомендується робити це вручну, а краще покликати електрика.

Потужність електричної сушки розраховується наступним чином: 150 Вт на 1 м2 площі кімнати. А це означає, що для ванною буде досить слабенького приладу, тоді як в спальню краще поставити більш потужний.

електричні рушникосушки для ванної

Існує два види електричних полотенцесушителей за способом нагріву:

  1. Маслянисті - нагрів проводиться за допомогою трубчастого нагрівача. Такі прилади нагріваються поступово, але і зберігають тепло досить тривалий період. Ефект від нагрівання виходить схожий на водяні аналоги.
  2. Кабельні - нагріваються за рахунок кабелю, встановленого всередині пристрою. Нагрівання поверхні практично моментальний, втім, як і охолодження. При тривалій роботі, злегка підсушують повітря.

Якщо згадувати про недоліки електричного пристрою, то це, без сумніву, вартість. Причому це стосується як ціна виробу, так і вартість роботи.

З даної статті ви дізналися, що електричні рушникосушки мають певні переваги, з огляду на які можна і потрібно звертатися до їх придбання. Вони не прив'язані до місця монтування, тому з ним у вас буде можливість перепланування кімнати саме так, як вам хочеться, а не забудовникові. Також, ви завжди можете контролювати процес роботи: як нагрівання повітря в приміщенні, так і сушки речей. Пам'ятайте і про те, що вкрай широкий вибір різних моделей дозволить вписати полотенцесушитель в будь-який інтер'єр.

Купити електричну рушникосушку ви можете в інтернет-магазині сантехніки Сантехдеталь. Вибирайте серед широкого асортименту в нашому каталозі. Здійснити своє замовлення ви можете онлайн і з доставкою прямо додому!