Проточний або накопичувальний водонагрівач?

Проточний або накопичувальний водонагрівач? - 1 29 травня 2020

Відсутність, з тієї чи іншої причини, гарячої води - це завжди дискомфорт. Щоб уникнути цієї незручності, люди купують водонагрівачі. Сьогодні на ринку сантехніки великий вибір пропозицій бойлерів від різних виробників. Але від якого бренду вони б не були, все діляться на два основних види: проточний і накопичувальний. Який саме краще підійде вам? Про це далі.

Ми б не стали виділяти когось одного більше, адже якогось явного переваги тут просто немає. А все тому, що у кожного свої потреби і переваги, а значить і попит буде від обох варіантів.

Проточний водонагрівач

Цей пристрій не має накопичувального резервуара. Нагрівання води відбувається моментально, за допомогою потужного Тена всередині. Те-є, холодна вода проходить через пристрій, відразу ж нагрівається і в лічені секунди ми маємо на виході гарячу воду. Як правило, проточника має компактну форму і просте управління. Відзначимо, що даний виріб працює тільки тоді, коли відкривається кран подачі води, решту часу він вимкнений.

Заплутується двома варіантами: електрику, або газ.

проточный водонагреватель

Головні переваги проточного приладу:

  • простий в монтажі, налаштуванні і експлуатації;
  • немає обмежень за часом подачі гарячої води, як в накопичувальних бойлерах;
  • менш схильний до корозії;
  • компактні розміри і невелику вагу.

Недоліки:

  • Неможливість використання при вимкненому електриці;
  • Дорожнеча експлуатації, особливо при тривалій роботі і потужному натиску;
  • Для забезпечення максимальної безпеки, необхідно прокладати окремий кабель. Втім, це стосується обох видів бойлерів.

Такі прилади відмінно впишуться в кухні на дачі, для миття посуду, або в якості подачі гарячої води в душ.

Накопичувальний водонагрівач

бойлер

Бойлером прийнято називати пристрій, який накопичує і нагріває воду. Цей побутовий прилад можна застосовувати де завгодно: в квартирі, на дачі, на кухні ресторану, готелі і т.д.

Накопичувальний бойлер наповнюється холодною водою, після чого вбудований ТЕН нагріває її. Коли починається використання гарячої води, то вона йде з бака, а місце, що звільнилося місця моментально заповнюється холодною.

Такі пристосування мають велику популярність в сімейному використанні. Вони економічні, а в залежності від літражу і потреб - бака вистачає на всіх.

Плюси:

  • накопичену нагріту воду можна використовувати навіть в разі відключення світла;
  • економічність в експлуатації;
  • літраж може бути різний і залежить від потреб: від 10 і до 300, і навіть більше літрів;
  • можливість живити кілька точок і використовувати одночасно.

Накопичувальний прилад можна використовувати як в період відключення гарячої води, так і на постійній основі. 10 літрового нагрівача буде цілком достатньо для кухні. А 50 літрового для сім'ї з 2-3 чоловік, які не приймають ванни. А 80 або 100 літровий бойлер, при грамотному використанні, зможе забезпечити гарячою водою родину з 3-4 чоловік.

Робити вибір, звичайно ж, вам. Перш, ніж купувати, правильно оціните потреби і запити. Переконайтеся в тому, що у вас достатньо вільного місця для установки і не буде складнощів в підключенні до водопостачання. Обов'язково забезпечте бойлер окремим джерелом живлення до електромережі.

Купити проточний або накопичувальний водонагрівачі ви можете в нашому інтернет-магазині сантехніки Сантехдеталь. У каталозі представлено широкий асортимент моделей під будь-які потреби. Здійснюйте замовлення онлайн і з доставкою - це зручно!