Змішувач з термостатом - хороший вибір для кухні?

Змішувач з термостатом - хороший вибір для кухні? - 1 10 липень 2020

Не так давно, змішувачі з одноважільним механізмом управління були чимось новим, а сьогодні всіх дивує порівняно новий тренд - моделі з термостатом. Такі вироби відрізняються високим комфортом в експлуатації. Їх все частіше і частіше можна зустріти у ванній, душовій і на умивальнику. Але що сказати про кухню? Для того, щоб розібратися в цьому питанні, ми заглибимося і подивимося на всіх деталі термостатичних змішувачів.

Пристрій роботи змішувача з термостатом

Замість звичного керамічного картриджа для регулювання температури і натиску води, тут використовується два елементи - термостатичний картридж і керамічний дивертор. Перший відповідає за рівномірну температуру води. Яким чином? Все гранично просто: коли відбуваються якісь перепади води, що поступає, не має значення гарячої або холодної, картридж відкриває додатковий канал, тим самим вирівнюючи температуру. А другий відповідає за регулювання напору.

Що важливо, тут немає ніяких електричних елементів. Все працює на елементарних законах фізики! Це підвищує надійність приладу.

Плюси і мінуси термостатичного змішувача

Щоб конкретніше розуміти загальну картину про застерігаються виробах, необхідно розуміти, які вони мають переваги, а які недоліки.

Плюси:

  • Підвищений комфорт - наскільки вам знайома проблема, коли ви приймаєте душ, а паралельно хтось почав мити посуд в кухні, в зв'язку з чим у вас впала температура води? З термостатом ви можете назавжди забути про це!
  • Економія - звичайно не суттєво, але все ж: у вас не буде необхідності пошуку оптимальної температури, оскільки ви відразу отримуєте заданий рівень нагріву.
  • Безпека - ситуації, коли випадково обливаєшся дуже гарячою або холодною водою зводяться нанівець, а також присутні блокатори випадкового перемикання регулятора на максимально гарячу воду.
  • Дизайн - дані змішувачі виглядають футуристично і відмінно впишуться в будь-який сучасний дизайн!

Мінуси:

  • Вимогливі - не для кожного будинку підійдуть, так як при нестабільній надходить воді, може вийде слабкий напір і доведеться все-одно постійно налаштовувати регулятор.
  • Ціна - моделі з термостатом значно дорожче ідентичних аналогів. Тому не всі можуть собі їх дозволити.

Рекомендації при виборі термостатичного змішувача

кухонный смеситель с термостатом

Раз вже ми перерахували основні плюси і мінуси, як же обійтися без загальних рекомендацій щодо вибору відповідної моделі з термостатом?

  • Матеріал корпусу - найкращий варіант по ціна-якість - латунь. Відмінним сплав, який широко використовується в сантехніці. Він зносостійкий, має антикорозійними властивостями і має прийнятну ціну, в порівнянні з бронзою і міддю. Можна дивитися моделі з кераміки, проте таких вкрай мало на ринку. Чи не рекомендуємо купувати вироби з силуміну і пластика.
  • Матеріал затвора - гумові або шкіряні замикають клапани не кращий варіант, так як мають не дуже великий ресурс. Краще дивитися варіанти з керамічними затворами, однак і вони не гарантують довговічну роботу без встановлених фільтрів для води.
  • Спосіб монтажу - відкритий або прихований? При традиційній, відкритої установки все кріпиться на стіну. При прихованому - всі комунікації і начинка ховається в стіні, а нам залишаються доступні лише регулятор і вилив. Це виглядає набагато краще і сучасніше, однак додає труднощів при виході з ладу.

Термостатичний змішувач для кухні - чи є сенс?

Повертаючись до початкового питання про змішувачі з термостатом для кухні, ми б поставили зустрічне питання - а навіщо? Адже змішувач на кухні постійно використовується для різних завдань, а це значить, що і регулятор доведеться постійно крутити. Таким чином ви повернетеся до звичного використанню традиційного приладу. Тоді навіщо переплачувати?

Однак ми б не відмовляли собі в задоволенні поставити термостатичний змішувач у ванну, душову або на раковину.

Купити змішувач з термостатом ви можете в інтернет-магазині сантехніки Сантехдеталь. Робіть замовлення онлайн і з доставкою додому - це зручно!