Трап для душу або піддон - критерії вибору

Трап для душу або піддон - критерії вибору - 1 29 травня 2020

Зробивши вибір на користь душової кабіни, ми стикаємося з такою проблемою, як підбір і влаштування основи. Якщо ця вбудована душова зона - то необхідно вибрати трап, а якщо кабіна - то піддон. Але які бувають різновиди і за якими критеріями вибирати, це вже питання. Ми постараємося допомогти вам знайти відповіді.

Душевий піддон

Дане пристосування виконує роль ванночки, в яку ми стаємо для прийняття душу. Вони бувають різних розмірів, висоти, форми і матеріалу.

Критерії вибору піддону для душа

 

  1. Розмір. Тут все просто - чим більше, тим краще. Адже чим більше простора душова кабіна, тим комфортніше буде приймати процедури. Однак, на жаль, далеко не кожен має в розпорядженні багато вільного простору в санвузлі, тому часто власникам доводиться встановлювати досить малі моделі. Найбільш популярними є моделі 80х80 і 90х90 см.
  2. Глибина. Цей критерій безпосередньо залежить від ваших потреб. З високим піддоном, ви зможете набирати в цю невелику ванночку воду, для проведення деяких маніпуляцій, так, наприклад, набагато легше мити дітей і домашніх вихованців. Також в них практично не буде бризок, якщо вам потрібно просто помити голову, не використовуючи всієї кабіни. До того ж, в глибокі моделі можна додатково встановлювати сидіння. Низькі варіанти піддону виглядають більш стильно і компактно, за ними легше доглядати і мити. Також вони надають додатковий комфорт використання за рахунок того, що немає необхідності переступати високий борт.
  3. Форма. Якщо ви ще не придбали двері для душової, то можна сміливо робити вибір на користь тієї форми, яка вам найбільше подобається. Зараз на ринку є досить широкий асортимент піддонів з різними видами форм.
  4. Матеріал.
    • Кераміка - мають привабливий вигляд, практично безшумні
    • Чавун - довговічні, потужні піддони. Однак мають дуже велику вагу.
    • Акрил - кращий варіант по співвідношенню «ціна-якість». Вони легкі, а на ринку є величезний вибір різних форм і дизайнів.
    • Камінь - самі довговічні, але і дорогі. Виглядають стильно і ідеально підходять для сучасних дизайнів. Прості в догляді.

Душовий трап

трап в душ

Це невелике, плоске, встановлене врівень з підлогою пристрій для зливу води в душовій кабіні. Завдяки названим особливостям, трап є практично не помітним, до того ж, він абсолютно не займає місця, а це значить, що вам не доведеться кожного разу переступати через нього.

Все частіше і частіше в сучасних дизайнах, його власники намагаються відходити від всіх набридли планувань. Новим словом в дизайні ванної кімнати є душова зона. Це просто обгороджена частина санвузла, як правило зі скляною перегородкою і встановленим в стіну змішувачем. Це позбавляє вас від зайвих обмежень, зона для прийняття душу стає значно просторіше.

Критерії вибору трапа для душа

  1. Форма і розмір
  • Кутовий - монтується в кутку зони, решітка у формі чверті кола, або трикутника.
  • Лінійний - встановлюється безпосередньо під стіною, має досить вузьку, прямокутну форму, за рахунок чого має стильний зовнішній вигляд і підходить практично до будь-якого інтер'єру.
  • Точковий - розташовується в самому центрі душової зони, має не помітний вид, а також невеликі розміри.
  1. Матеріал виготовлення
  • Пластик - більшість трапів виготовляється саме з сантехнічного пластика. Є такі моделі, в яких сифон і корпус виконані з даного матеріалу, а сама решітка - з нержавіючої сталі.
  • Нержавіюча сталь - моделі, виконані повністю з цього матеріалу, є найбільш гігієнічними, довговічними і якісними, проте мають досить високий цінник.

трап для душу

При влаштуванні душової зони, необхідно пам'ятати і про те, що для гарного зливу, необхідно робити невеликий ухил у бік трапа.

Купити душовою трап або піддон можна в інтернет-магазині сантехніки Сантехдеталь. Робіть своє замовлення онлайн.