Головні характеристики при виборі змішувача для раковини

Головні характеристики при виборі змішувача для раковини - 1 03 березня 2020

Крім оригінального зовнішнього вигляду, хороший змішувач для умивальника повинен мати кілька функцій, які підвищать зручність його використання і допоможуть раціонально використовувати воду. Адже змішувачі вже не просто необхідний елемент ванної кімнати, а й символ сучасності. Отже, на що варто звернути увагу при покупці змішувача на раковину?

Змішувач для раковини

Геометрія або овали

Багато людей, облаштовуючи ванну, шукають оригінальні рішення, які ще не встигли притертися оку. Так само і зі змішувачем на умивальник. Він може здатися незначною частиною інтер'єру ванної кімнати, але насправді це важлива деталь, яка може вплинути на остаточний вигляд і стиль кімнати.

Стилістично ми все більше і більше прагнемо до геометричних узорів, що поєднує мінімалізм з елегантністю. Є також послідовники овальних моделей, які є синонімами класики. Пропозиція виробників включає обидва рішення в багатьох випадках. Чітко намальовані вертикальні і горизонтальні лінії в геометричній концепції спрощення середовища стали натхненням для багатьох колекцій. Однак є і любителі класичних форм, в яких овальні змішувачі супроводжують більш складні форми і орнаменти. Такий обтічний корпус дозволяє краплях стікати зі змішувача, що полегшує в догляді за чистотою даного пристосування.

Функціональність змішувачів для умивальника

Змішувачі, які, здавалося б, виглядають однаково, насправді, багато в чому відрізняються, але саме вони вирішують питання про подальше зручність використання крана і про те, як довго ми будемо насолоджуватися його експлуатацією. Те, що не видно нашому оку, але не менш важливо - спеціальні покриття, що захищають поверхню від подряпин і потемніння, а також діаметр картриджа, який визначає масивність змішувача.

Функціональність змішувачів для умивальника

При пошуку змішувача необхідно звернути увагу на якість матеріалу, з якого він був виготовлений, і привабливий дизайн, який прикрасить інтер'єр. Завдяки таким критеріям обрана модель прослужить нам довгі роки і буде радувати при кожному його використанні.

Варто також звернути увагу на екологічні змішувачі, що забезпечують економне використання води, тому що завдяки цьому ми також мінімізуємо споживання енергії для її нагрівання, але, що не менш важливо, ми подбаємо про безпеку, особливо для самих маленьких користувачів ванній. Спеціальний аератор і двоступеневі обмежувачі економлять воду, яка тече рівномірно, не бризкаючи в сторони. Термостатичні крани відповідають за регулювання температури води, а моделі з одним важелем забезпечують більш швидке регулювання температури, тобто меншу втрату води.

Що стосується матеріалу вироби, латунні сплави все ще панують на ринку, хоча в моделях преміум класу, композит набирає все більшої популярності. Те ж саме відноситься і до квітів - найбільш поширеними є сталеві і хромовані змішувачі (також з відтінками золота і платини), але ті, хто шукає оригінальний стиль, можуть вибрати моделі неметалічних квітів, наприклад, білого або чорного.

змішувач для умивальника

змішувачі для умивальників

Новими є моделі з фотолюмінесцентного покриттям, що світяться в темряві або з аератором з підсвічуванням - холодна вода синього кольору, а гаряча червоного.

змішувач для раковини

Тип монтажу. Традиційні, монтовані на раковині змішувача стають все менш популярними в ванних кімнатах. Тенденція рухається в сторону настінних і настільних моделях прихованого монтажу.

Безконтактні змішувачі є ще одним типом, які знайшли своє застосування в громадських ванних кімнатах. Основне завдання батареї цього типу - підвищити гігієнічність використання за рахунок зменшення необхідності торкатися до неї. Система дуже зручна і швидка, тому її так легко перейняли для використання в домашніх умовах. Проте, пам'ятайте, що змішувач такого типу вимагає доступ до електрики.

Як вибрати змішувач для умивальника

У даній статті ми постаралися відповісти на це питання, давши поради по доступним моделям на ринку. Сподіваємося, що тепер зробити вибір вам буде простіше!