Яка повинна бути мебель в ванній кімнаті: матеріали, форми

Яка повинна бути мебель в ванній кімнаті: матеріали, форми - 1 29 травня 2020

Після закінчення складних ремонтних робіт в санвузлі, одним з таких етапів стає вибір меблів. Це не завжди так просто, як могло б здатися, адже умови постійної вологи і обмеженого простору обмежують нас ви виборі. Ми написали цю статтю, щоб допомогти вам у цьому непростому виборі.

У кожного власника будинку або квартири будуть свої переваги. Однак, тут завжди потрібно пам'ятати і враховувати про такі чинники, як: часті перепади температури, висока вологість. В іншому випадку дані умови швидко зіпсують вподобану і куплену без розбору меблі.

Як підібрати меблі для санвузла

Завжди вибирайте тільки серед спеціальних меблів, призначеної для ванних кімнат. Якісна і відповідна меблі для таких умов повинна мати наступні властивості:

  • стійкість до перепадів температур;
  • стійкість до підвищеної вологості повітря;
  • стійкість до впливу хімічних засобів;
  • не виділяти токсичних парів при розширенні.

Також, уважно вибирайте фурнітуру. Переваги мають металеві, хромовані ручки, ніжки, гачки, петлі та інше.

Купуючи меблі в інтернеті, при доставці, обов'язково огляньте покупку при кур'єрі. Вона повинна бути ціла, не мати подряпин, пошкоджень. Особливу увагу зверніть на фарбування, щоб була рівномірна, з товстим шаром і без патьоків. Те ж стосується і комплекту тумби з умивальником. Також придивіться до раковини. Вона не повинна мати відколів, а постукавши по ній, у відповідь повинен бути чути дзвінкий звук.

Поверхня кожної дерев'яної частини меблів для ванної повинна бути просякнута спеціальними засобами, що надають виробам вологозахисні властивості. Це допоможе уникнути розбухання предметів і надовго збереже привабливий зовнішній вигляд.

меблі для ванни

Розміри і форми

У наших, невеликих ванних кімнатах кожен шматочок простору є вкрай важливим. Тому важливо підібрати правильні розміри, зберігши баланс між місткістю і компактністю.

Які варіанти меблів для ванни зараз доступні в магазинах:

  • Набори - це повноцінний комплект меблів з однієї колекції, що складається з декількох частин. Як правило, це: тумба з умивальником, дзеркало і можливий ще один-два додаткових шафи / тумби / пенала / аксесуарів.
  • Пенали - високі і місткі. Часто доповнюються різними аксесуарами і функціоналом, дозволяючи зосередити кілька речей в одному, наприклад, кошик для речей, висувну прасувальну дошку і т.п.
  • Тумби - найчастіше продаються разом з раковиною. Вони достатньо функціональні і, як правило, мають спеціальні вирізи під комунікації, сифон. Тим самим ви вбивайте двох зайців одним пострілом.
  • Комоди - в нашій країні зустрічаються досить рідко. Однак, це дуже зручно і якщо дозволяє площа кімнати, то обов'язково до покупки.
  • Підвісні шафки, полички - невеликі шафки для предметів особистої гігієни, часто йдуть разом з дзеркалами.
  • Дзеркала - ну як же у ванній кімнаті без дзеркала? Є безліч різних моделей: разом з шафами, поличками і навіть підсвічуванням і вбудованим дисплеєм, з можливістю прослуховування музики і перегляду тв.

Купити меблі для ванної в нашому інтернет-магазині сантехніки - значить отримати швидке обслуговування, якісний товар за прийнятну ціну. Робіть свої замовлення онлайн з доставкою додому - це зручно!