Який полотенцесушитель краще: водяний або електричний

Який полотенцесушитель краще: водяний або електричний - 1 29 травня 2020

Ремонтуючи ванну кімнату, або вдаючись до заміни такого нагрівального приладу як полотенцесушитель, стикаєшся з питанням - який краще встановити: водяний або електричний? Щоб відповісти на це питання, необхідно розібратися в чому різниця між ними. Також, бувають ситуації, в яких з тієї чи іншої причини неможливо змонтувати один з варіантів приладу.

Можливості підключення рушникосушки

Як правило, до установки електрополотенцесушітеля вдаються в тому випадку, коли немає можливості підключити водяній до системи опалення. Адже коли можна без проблем підключитися «по класиці» до опалення, то резонність установки електричного ставиться під сумнів, зважаючи на те, що це додаткові витрати на електрику.

Найбільш ідеальним варіантом системи, до якої можна підключити водяний полотенцесушитель - до гарячої води, система якої закольцована. Якщо цього не буде, то вода в трубах буде застоюватися і остигати, що це означає для нас? Що обумовлюються пристосування не завжди буде повноцінно виконувати свої функції.

електричний полотенцесушитель

На жаль, часто буває, що по плануванню будинку забудовником, полотенцесушитель підключається до опалення. Те-є в період, коли опалення відключено - він не буде працювати. Для вирішення такої проблеми можна встановити електричну версію. Але що тоді виходить? Влітку використовувати електро, а взимку водяний? Встановлювати два рушникосушки одночасно? Ні, адже існують комбіновані моделі, як раз для таких ситуацій.

водяний полотенцесушитель

Розглянемо всі варіанти полотецесушітелей.

  1. Водяний. Найбільш і простий і дешевий варіант. Адже додаткові витрати відсутні, ви платите лише за гарячу воду або опалення, незалежно використовуєте ви пристосування, або чи є воно у вас взагалі. Правда і рівень нагріву залежить від температури теплоносія. Вони порівняно недорогі, безпечні і прості в експлуатації. З недоліків - в процесі використання через всю систему приладу проходить великий обсяг води, що призводить до швидкого забруднення. Промивати їх досить проблематично, для цього необхідно відключати від системи, що може викликати деякі труднощі, особливо взимку.
  2. Електричний. Даний вид полотенцесушителя має ряд переваг: його можна встановити де вам завгодно, досить лише забезпечити підведення електромережі. Має замкнутий контур, що дозволяє використовувати безліч різних матеріалів для приладу, не боячись, що він може швидко вийти з ладу. Як правило, має можливість регулювання температури. Однак, вимагають періодичної заміни нагрівального елементу, піддаються корозії хромованих деталей. Досить дороги (в порівнянні з іншими варіантами) в експлуатації.
  3. Комбінований. Поєднує в собі перший і другий варіант одночасно. За ефективністю - це найкращий варіант, адже при необхідності, його без проблем можна використовувати влітку, а в опалювальний сезон не мати додаткових витрат на експлуатацію. З недоліків: підвищене окислення нагрівального елементу, адже в опалювальний сезон, коли він не працює, все-одно постійно обмивається гарячою водою. Також, часто буває, що при подачі опалення власники банально забувають відкривати крани, що приносить багато дискомфорту сусідам по стояку.

Купити будь-який варіант полотенцесушителя ви можете онлайн в інтернет-магазині сантехніки Сантехдеталь. Робіть замовлення з доставкою прямо додому!