На що звернути увагу при виборі мийки на кухню

На що звернути увагу при виборі мийки на кухню - 1 03 березня 2020

Мийка є обов'язковим елементом на будь-якій кухні. Вона не тільки виконує практичну роль, але і може стати прикрасою кімнати. Важкі і чавунні мийки залишилися в минулому. Сучасні ж з граніту, мармуру або легкої нержавіючої сталі, з химерними формами, кольорами і різними розмірами. Яку мийку вибрати для кухні та на що звернути увагу.

Как выбрать мойку

Як вибрати мийку - часто це питання ставить перед нами непросте завдання


Ринок пропонує величезний модельний ряд. Залежно від наших потреб давайте розглянемо, яка мийка нам потрібна. Чи є в будинку посудомийна машина, або моєму її вручну, чи часто ми залишаємося на кухні, готуємо їжу і метушимося, або, навпаки, ми гості в будинку? Мийка повинна не тільки красиво виглядати і вписуватися в єдине ціле, але, перш за все, вона повинна бути практичною, простий в обслуговуванні і стійкою до механічних впливів. Варто звернути увагу на додані в мийку кухонне приладдя, такі як протикраплинний прокладки, обробні дошки і автоматичні сливи.

Одна камера или две в мойке

Одна камера або дві в мийці

Вибір конкретної моделі визначається не тільки зовнішнім виглядом, але і функціональністю і розмірами. На ринку представлені однокамерні, полторакамерние, двокамерні і більші мийки. Якщо ми живемо одні або використовуємо посудомийну машину, буде досить невеликої мийки з однією камерою. Цього цілком вистачить для виконання основних щоденних завдань на кухні.

1,5 камери також популярні. Це ніщо інше, як мийка з однією камерою і додатково обладнана невеликий допоміжної камерою зі зливом. Завдяки допоміжної камері ми можемо легко чистити столові прибори, обполіскувати овочі і фрукти.

Якщо у нас велика сім'я, то хорошим рішенням буде раковина з двома чашами і сушаркою. Двокамерні мийки мають дві камери зі сливами. Вони можуть бути різних розмірів або однаковими. Двокамерна глибока мийка з сушаркою необхідна на кухні, де посуд миють вручну. Мийки на 2,5 чаші більше. Вони мають дві камери зі сливами і допоміжну камеру. Іноді вони також мають сушилку. Мийка такого типу займає багато місця, рекомендується для великих кухонь.

матеріал мийок

Мийки з нержавіючої сталі

Найбільш популярними є мийки з нержавіючої сталі. Даний матеріал простий у застосуванні, його легко мити і чистити з миючими засобами, не завдаючи шкоди покриттю. Така мийка також стійка до високих температур до 550 градусів за Цельсієм або різких перепадів температури. До того ж вона ударостійка.

Мойки из нержавеющей стали

З чого складається нержавіюча сталь? 18% складу становить хром, що забезпечує високу хімічну стійкість, і 10% нікелю, що забезпечує додаткову гнучкість. Недоліком такого миття є те, що вода залишає на ній плями і розводи. Тому варто купувати мийку з напівматової поверхнею, так званої гладкою або сатиновою. Плями і подряпини на мийках з нержавійки менш помітні.

Сталеві раковини досить гучні в використанні, але більшість оснащується звукоізоляційні ущільнювачами, які приклеюють до нижньої частини мийок. Безліч людей вважають за краще саме мийки з нержавіючої сталі, однією з причин, також, є ціна. Вартість такої мийки стартує від усього 400 грн.

Миття з штучного каменю

Вони найміцніші з усіх типів мийок. Твердий як камінь і виготовлений з матеріалу з кам'яної структурою. Виготовляється з синтетичних смол і мінералів, таких як граніт, кварц або кремній.

Переваги? В першу чергу - виглядають стильно і сучасно. У будь-якому сучасному дизайні будуть тільки доповнювати інтер'єр.

Стійкі до вицвітання і втрати кольору, ударам, високих температур, хімічних речовин, подряпин і тріщин. Мають різноманітну колірну палітру.

Мойки из искусственного камня

Мийка з синтетичного граніту потребує турботи і уважною експлуатації. Кожне використання повинно бути завершено ретельним промиванням і протиранням насухо. Крім того, її варто мити хоча б раз в день препаратами для синтетичних раковин. Уникайте абразивних засобів, які тільки дряпають поверхню.

Накладна або врізна мийка

Чимало важливим аспектом, який ми повинні враховувати перед покупкою, є тип монтажу мийки. Ви можете вибрати ті, які розташовані на шафі або втоплені в кухонну стільницю. Щоб встановити накладну мийку, вам знадобиться шафа без робочої поверхні, на який ви і вмонтіруете її. Зазвичай розмір мийки можна легко підібрати до розміру шафи. Ми зазвичай використовуємо накладні раковини в невеликих, блокових кухнях. Врізні мийки монтуються безпосередньо в стільницю, вирізану зверху. Даний варіант найпопулярніший.

У цій статті ми дали вам поради на що варто звернути увагу перед покупкою мийки для будинку на кухню. Що краще вибрати - вирішувати вам. Найрізноманітніші варіанти мийок є в каталозі нашого інтернет-магазину сантехніки Сантехдеталь!