Поради щодо вибору піддону для душа

Поради щодо вибору піддону для душа - 1 29 травня 2020

Прийняття душу - як спосіб швидкого прийняття водних гігієнічних процедур, а також можливість підбадьоритися і навіть розслабитися. Щоб це заняття було максимально комфортним і приємним, люди встановлюють у себе вдома таке пристосування, як душова кабіна. Однак, це не ціла готова установка, як наприклад, гідробокс. Вона ж складається з декількох зв'язують комплектуючих, одним з основних і є піддон. Вибираючи цей виріб, необхідно ретельно підходити до питання, адже саме від нього залежить кількість виконуваних функцій і зручність експлуатації всієї душової кабіни.

Критерії вибору

Для того, щоб не помилитися при виборі душового піддону, необхідно мати загальне розуміння і характеристики, щоб виходячи з певних критеріїв визначатися. Ось самі основні:

  1. Розмір - тут чим більше, тим краще. Однак, не всі можуть дозволити собі купити найбільший піддон, з огляду на деяких факторів: бюджет, обмежений простір ванної кімнати, інтер'єр.
  2. Глибина - бувають як дуже низькі, так і досить високі піддони. Вкрай важливо прийняти правильне рішення, адже кожен раз переступати високий поріг, який не використовується (про це далі), буде незручно. Якщо мова йде про душовій зоні, то тут піддон взагалі відсутній, а всі комунікації монтуються прямо в підлогу.
  3. Форма - Незграбний або напівкруглий, залежить, більшою мірою, від інших деталей ванної кімнати. Однак, на замовлення можна зробити душову кабіну будь-якої форми.
  4. Матеріал - від цього критерію безпосередньо залежить не тільки практичність, але і термін служби виробу. Кожен з яких, з огляду на своїх особливостей, має плюси і мінуси.

піддони для душу

Низький або високий піддон?

За час виготовлення та використання душових кабін, утворився своєрідний стандарт висоти піддону - приблизно 7 сантиметрів. Такий висоти достатньо, щоб мінімізувати розбризкування і водночас не бути чимось занадто високим для переступання.

Низький піддон. Компактний, не займає багато місця, виглядає симпатичніше, простий в установці і в догляді. Немає необхідності переступати низькі стінки, що додає зручності і можливості без проблем використовувати людям похилого віку.

Високий піддон. Більш місткий і функціональний. Тут ви зможете викупати дитину, кішку або собаку, інші габаритні предмети. Маючи піддон вище, бризки і калюжі навколо нього - це крайня рідкість. У ньому ви зможете швидко помити голову або ноги, не залазячи цілком. Є можливість додатково встановити сидіння.

Розміри і форма

Завжди потрібно відштовхуватися від можливостей ванної кімнати. Якщо дозволяє місце, і бюджет - краще брати розмір побільше. Якщо ж простір обмежений, то краще вдатися до стандартних розмірів для наших квартир - наприклад 80х80 є відмінним варіантом, в якому буде цілком комфортно приймати душ, при цьому не крадучи занадто багато місця в кімнаті.

Форму необхідно підбирати під загальний стиль ванної, у вас сучасний, строгий, незграбний стиль? Беріть квадратну, або багатогранну, але пам'ятайте, що прямі кути трохи складніше мити.

піддон для душа

Матеріал

Кожен з варіантів має свої особливості, коротко перерахуємо про кожного:

  • Акрил - має кращий показник ціна-якість. Піддони з акрилу приємні на дотик, швидко нагріваються, міцні, досить довговічні і легкі, що полегшує монтаж. Однак, вони бояться будь-яких фізичних ушкоджень: від подряпин, до сильних ударів.
  • Чавун - це самий міцний і довговічний матеріал. Однак він дуже важкий.
  • Кераміка - самі тихі в роботі, досить міцні, мають широку палітру кольорів і форм.
  • Камінь - цей матеріал, як і чавун, є вкрай довговічним. Легкий у догляді та легко відновлюється, а їх зовнішній вигляд найпривабливіший і сучасний.

Сподіваємося, що дана статися допоможе вам зробити правильний вибір при покупці душового піддону.

Купити піддон для душа будь-якої форми, матеріалу і глибини ви можете в інтернет-магазині сантехніки Сантехдеталь. Ми маємо широкий асортимент товарів для замовлення онлайн.